Над 10 сигнала са получени в МВР за това, че граждани са видели или знаят къде се намира издирваният за убийство Стоян Зайков от Костенец. Това съобщи пред БНР старши комисар Николай Спасов, директор на Областната дирекция на МВР-София.

По-рано през деня полицаите претърсиха село Очуша край Костенец, след сигнал, че се той е забелязан в района и използваха светлинно-звукова граната. От МВР категорично опровергаха появилите се информации за изстрели в района.

И в с. Очуша полицията не откри Стоян Зайков
Обновена

И в с. Очуша полицията не откри Стоян Зайков

Подаден беше сигнал, че е забелязан там

Зайков се издирва вече шести ден, по подозрение, че е убил майката на сина си. От МВР не могат да потвърдят кой е извършил второто убийство - на съсед и братовчед на Зайков, открит застрелян вчера.

Според главния секретар на МВР Ивайло Иванов издирването не е приключило и не изключват нито една версия - не отхвърлят възможността извършителят на двете убийства да е един и същ.

"Нямаме категорични данни назад, преди много години те (Зайков и убитият - б.р.) са били съседи. Имаме информация, че заподозреният е извършвал обири в неговата къща, но в последно време за пряк конфликт между двамата, нямаме никакви данни".

С преправено оръжие извършено второто убийство в Костенец

С преправено оръжие извършено второто убийство в Костенец

Издирването на Стоян Зайков продължава 6-ти ден

Престъпленията са извършени с различни оръжия. "Най-вероятно убийството е извършено с огнестрелно оръжие, ловен патрон, има попадение от сачми, но след приключване на съдебно-медицинската експертиза ще имаме яснота".

От полицията призовават хората, които имат информация за издирвания, да подадат сигнал на тел 112. Анонимността им е гарантирана.