Митница Бургас е задържала общо 26 290 555 къса цигари без бандерол от началото на годината, съобщиха от Агенция "Митници". От тях почти половин милион са задържани на МП Лесово. Само през октомври митническите служители са разкрили 11 опита за контрабанден внос на цигари в различни тайници.

В буркани с туршия и в пакети със спагети били скрити 3980 къса цигари, които българка опитала да внесе в страната от Турция. Тя заявила, че не внася нищо за деклариране. Проверката обаче установила, че в багажника на автомобила в пластмасови буркани с туршия, увити в найлон, и в пакети със спагети са укрити 2200 къса цигари /110 кутии/ с марка "ММ" и 1780 къса /89 кутии/ с марка "Karelia OME" без бандерол.

Други 3600 къса цигари /180 кутии/ "Karelia Slims" без бандерол били открити от митническите служители в двигателя и под предния капак на лек автомобил с турска регистрация.

И двата автомобила пътували през нощта и при засилен туристически трафик в събота и неделя на 27 и 28 октомври.

При друг случай били иззети 4000 къса цигари /200 кутии/ с марки "LM Red Label 100's" и "Karelia OME". Те били укрити в тайници в камион с турска регистрация - в кутията за пожарогасителя и до двигателя на влекача.

На всички водачи са съставени актове за нарушение.