Новото дело срещу българския кап. Собаджиев, задържан в Панама по обвинение за трафик на наркотици, е насрочено за 24 септември. Това съобщиха близки на капитана, цитирани от varnautre.
Ако и тогава има пречка делото да се състои, следващата посочена дата е 9 октомври.

Първоначално делото на българския капитан, който повече от две години лежи в затвора Ла Хоя в Панама без присъда, трябваше да се гледа на 28 май. Заради неосигурен транспорт на капитана от страна на затворническите власти до съда обаче то бе отложено за 25 юни. По-късно по искане на адвоката на капитана делото отново бе отложено. Този път път заради факти по делото, които били известни дотогава на защита.

Трафикантите, пратили кокаин на кораба на капитан Светлозар Собаджиев, са заловени преди повече от година и това обстоятелство, би могло да наклони везните в полза на капитана, надяват се защитниците му.

Продължава кампанията за набиране на средства в подкрепа на българския капитан - с кратко съобщение с текст DMS SOBY на номер 17 777.

Припомняме, капитан Собаджиев бе арестуван на 28 март 2011 година в порт Сан Кристобал, където на борда на управлявания от него кораб „Маас Трейдър" властите откриха 168 кг кокаин.