И Апелативният съд потвърди постоянния арест за Адриан Ангелов, обвинен в убийството на 22-годишния Николай Йорданов.

Адриан и служебният му адвокат поискаха преразглеждане на наложената наказателна мярка и по-лек режим на задържане.

Съдът изтъкна, че обвиняемият поддържа всички аргументи от първата инстанция по делото и до момента съдейства за разкриване на престъплението. Няма данни и за предишни провинения на Ангелов, но според съда това не е достатъчно основание, за да се смята, че няма да извърши още престъпления.

Искането за по-лека мярка бе отхвърлено, предвид тежката форма на извършеното убийство. Съдът подчерта, че наличните доказателства по настоящото производство са достатъчни да се смята, че Ангелов е извършител на убийството.

Съдебният състав посочи, че в настоящата му квартира в кв. „Овча купел" е намерена кръв, чиито ДНК-анализ сочи, че е на Николай Йорданов. Също така е установено, че последният телефонен разговор на убитото момче е именно от този район по същото време. Отчетени са и уличаващи показания на двама свидетели по делото.

Прокурорът заяви, че убийството е било внимателно планиранo, както и последвалите действия по укриване на останките.
Тази внимателна обмисленост и хладнокръвието на престъплението дават ясен извод за личностните характеристики на Ангелов, предполагащи риск от ново престъпление или затрудняване хода на делото, подчерта държавното обвинение.

Припомняме, тялото на обявения за издирване 22-годишен Николай Йорданов от София беше намерено на 30 юни. Тялото бе открито от местни хора край река Огоста край Враца. На пресконференция в МВР стана ясно, че убиецът е 31-годишният Адриан. Той е направил пълни самопризнания. Убийството е извършено в апартамент в кв. „Овча купел", където убиецът живеел под наем. Там Адриан е разфасовал тялото на Николай.

На 2 юли Софийски градски съд му наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".