В кабинета на арестувания директор на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов са открити незаконно-притежаван пистолет и пари. Това заяви на брифинг в Благоевград прокурорът от НСлС Борислав Сарафов.

Сарафов на няколко пъти отказа да назове каква е сумата, открита в кабинета, но заяви, че са няколко хиляди лева.

Спецакция в КАТ - Благоевград
Обновена

Спецакция в КАТ - Благоевград

Има задържани за корупция

По думите на Сарафов има претърсвания в 13 помещения-офиси на КАТ-Благоевград и в домове. Огледани са и са претърсени и шест автомобила.

Иззети са доказателства като пари, незаконно притежаван боен пистолет с боеприпаси, мобилни телефони и компютри, обясни той. На няколко пъти Сарафов отклони отговор на въпроса колко са задържаните, защото утре ще стане ясно колко от тях ще останат в ареста.

"Ще ви кажем това, което ще повдигнем като обвинения било в днешния ден, било в рамките на утрешния ден. Кой ще бъде обвиняем зависи единствено от наблюдаващия прокурор. Не можем да ви кажем дали е сигнал, дали е разработка. Това ще остане в материалите по делото. Предметът на разследване е длъжностни престъпления и евентуално престъпления по служба и корупция. Иззели сме и пари така че е възможно да се повдигне и обвинение за подкуп", обясни Сарафов.

Делото е образувано по сигнал на Вътрешна сигурност. Днешните процесуално-следствени действия бяха от следователи от НСлС, прокурори от Окръжна прокуратура - Благоевград, подпомагани от служители на Вътрешна сигурност - МВР, заяви Сарафов.

Има няколко задържани по Закона за МВР, но това не са по досъдебно производство.

Групата е наблюдавана от няколко месеца, допълни Сарафов.

Припомняме, по-рано през деня от Спецпрокуратурата и ДАНС нахлуха в КАТ-Благоевград.

В КАТ - Благоевград се провежда спецакция срещу корумпирани служители. Задържани са около 4-5 души. Към 15 часа с белезници на ръцете бе изведен и регионалният началник на "Пътна полиция" в областния град Данаил Стоицов.

По неофициални данни на БНТ сред задържаните е Николай Доганджийски, с прякор Колевеца. Той бил пенсиониран полицай. Мъжът от няколко години се занимавал с регистрация на автомобили.

Обраха банков клон в КАТ-Благоевград

Обраха банков клон в КАТ-Благоевград

Сградата се намира на метри от Второто районно управление