Гранични полицаи откриха над 172 кг канабис, съобщават от пресцентъра на МВР. При спецполицейска операция вчера в землището на санданското село Кръстилци - в местността Петрови ниви, униформените от Златарево се натъкнали на 70 стръка зелени растения. Общото им тегло било 145 килограма. Направен им е полеви наркотест, при който реагирали на канабис.

Още 4 кг канабис граничарите открили в двора на къща в петричкото село Кавракирово.

Граничари от Петрич са установили, че в землището на село Скрът, в местността Гърченица, на терен от около 20 кв. метра се отглеждали 13 растения. Теренът е разположен сред широколистна растителност и храсти. Растенията били разположени равномерно, всяко на площ от 1 кв. метър. Направен им е полеви наркотест, на който реагирали на канабис. Общото им тегло е 23,4 кг, уточняват от полицията.

По-късно от пресцентъра на МВР съобщиха, че по време на акция днес е проверена къща и прилежащи към нея дворно място и гараж  в село Първомай. Те били обитавани от 45-годишен местен жител. В пригодена оранжерия в двора на къщата полицаите открили около 61 корена зелени, тревисти растения с общо тегло около 153 кг. При полевия наркотест растенията реагирали положително на канабис.

В къщата криминалистите намерили плик, съдържащ около 78 гр. сух канабис и везна, а в гаража - още около 5 кг от същата дрога.

Собственикът е задържан.