Няма открити снимки и видеозаписи на сцени на насилие в телефони на незаконните имигранти, които бяха задържани в района на гр. Средец на 15.10.2015 г.

Това заявяват от пресцентъра на Окръжната прокуратура в Бургас, която провежда разследването на инцидента, при който почина афганистанец. Със съобщението си прокуратурата опровергава информация събота за такива клипове.

Към доказателствата по делото са приобщени два телефона. При извършения външен оглед на телефоните е установено, че единият от тях няма камера. Установяването на наличните в телефоните контакти, съобщения, клипове и др. се осъществява чрез техническа експертиза.

Следствените действия се водят от 9 следователи и двама прокурори, до този момент са разпитани 47 чужди граждани. Разпитите са извършени пред 7 съдии от Окръжния съд в Бургас.

Като свидетел е разпитан и Вълкан Хамбарлиев - полицейският служител на ГД "Гранична полиция", който произведе изстрела и от чийто рикошет, по първоначални данни, почина имигрантът.

Като свидетели са разпитани и неговите колеги - двама полицейски служители,  присъствали на инцидента.

До настоящия момент са извършени три огледа на местопроизшествието. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване причините за смъртта на чуждия гражданин. Назначена е балистична експертиза, дактилоскопна експертиза, техническа експертиза и две физикохимически експертизи.

Заключенията на назначените експертизи до настоящия момент не са изготвени.

Следствените действия продължават.