Към момента няма безспорни доказателства, че Богдан Динев е изнасилил 18-годишната Мария Гиздева. Това обяви говорителят на Окръжна прокуратура Стара Загора Нейка Тенева на брифинг в съдебната палата.

Тенева коментира, че има някакви синини по тялото на момичето и тепърва ще се установява дали Богдан Динев ги е причинил. От показанията на Мария е известно, че тя е отишла доброволно в дома на Богдан Динев. Пред разследващите момичето е разказало, че възрастният мъж я е поканил, за да се запознае с дъщеря му.

Парична гаранция за момиче, убило насилника си
Обновена

Парична гаранция за момиче, убило насилника си

Задържана е по подозрение, че е убила насилника си

Гиздева обясни, че са назначени съдебно-медицински експертизи на пострадалия Богдан Динев, както и на 18-годишното момиче. На нея е назначена и психологическа експертиза.

Към момента са готови единствено съдебно-медицинските експертизи. Окръжна прокуратура е решила да преквалифицира обвинението от "Умишлено умъртвяване" на "Умишлено нанасяне на средна телесна повреда в резултат на която по непредпазливост е настъпила смъртта".

От окръжната прокуратура в Стара Загора са решили да не внасят искане за задържане под стража на Мария Гиздева. Вместо това по-рано днес тя бе пусната под парична гаранция от 500 лева като й е даден максималният срок от 15 дни за внасяне на сумата.