Община Разлог изпълнява два проекта свързани с МБАЛ - Разлог на обща стойност 5 млн. лева, инвестира собствени средства в размер на 100 000 лева за ремонта и закупуването на апаратура за физиотерапевтичното отделение.

Кметът Красимир Герчев коментира, че стремежът на общинската управа е МБАЛ - Разлог да се превърне в модерен лечебен център с модерни условия на лечение и долечение, със съвременна апаратура. Очакваме разрешението от Министерството на здравеопазването, което ще ни позволи да отворим вратите на отделението по Физиотерапия, което ще осигурява ефективно долекуване на пациентите., каза още инж. Герчев.

За привличането на нови кадри в здравното заведение в Разлог са предприети стъпки по осигуряване на апартаменти във ведомствени жилища на общината. „Това ще даде възможност за привличане на професионалисти, които не са от нашата община. Нашата цел да осигурим на лекарите необходимите условия за качествено практикуване на професията им.", допълва кметът на Разлог.

Реализирането на започнатите вече проектите ще повиши нивото на акредитация пред здравната каса. „С изпълнението им ще превърнем болницата в много по-привлекателно място за работа. Нивото се повишава с повече брой квалифицирани лекари и съвременна модерна апаратура. 5 млн. лева във вид на оборудване и прилагане на мерки за енергийна ефективност е пряката помощ, която много осезаемо ще повлияе и промени облика на болницата в Разлог. В края на 2013 година трябва да имаме едно обновено лечебно заведение.", категоричен е разложкият кмет.