Общински съветник години наред е ощетявал финансово детски градини и общинската хазна. Той е развивал частен бизнес без да плаща наем и консумативи, съобщиха от пресцентъра на крайдунавската община, цитирани от Дарик.

Комисия, назначена през март със заповед на кмета Генчо Генчев установила, че съветникът от Коалиция "За Свищов" Бойко Александров, години наред е ощетявал, както Община Свищов, така и свищовски детски градини. Това ставало чрез монтирани кафе автомати, за поставянето на които не е плащал наем.

Проверката установила, че токът, ползван от вендинг машините, консумирана от съоръженията, които били поставени в детските градини "Радост", "Васил Левски" и "Калина Малина" още през март 2012 година била за сметка на детските заведения.

Проверката установила, че по същия начин кафе автомати на Бойко Александров са разположени и във фоайето на Община Свищов и в сградата на "Финансов отдел". За тях Бойко Александров също не е заплащал нито наем, нито ток, единствено прибирал печалбата. Оказало, се че няма и договори за наем за никой от поставените автомати.