Тримата подсъдими по делото за убийството на Боби Райнов се опитаха да прехвърлят вината на починалия Славчо Димитров, който също бе обвиняем по случая, но се самоуби в килията си няколко месеца след кървавата трагедия.

На днешното съдебно заседание подсъдимият Трайко Филипов обяви пред съдиите от Софийски градски съд, че, когато ги събрали за разпознаване, Славчо му казал на цигански, че ако Филипов не му даде 50 000 лева, то той ще го натопи за съучастник в убийството.

Филипов разказа пред съда, че собственикът на къщата - Краси, пред която се разиграло мелето, му се обадил по телефона да го повика на помощ, защото пред имота му се събрали хора, с който синът му Кристиян е имал физическа саморазправа предишната нощ. Според подсъдимия, след като той пристигнал, Кристиян отишъл да доведе няколко българи за помощ, като единия от тях нарекъл "Боби Лудия".

Починалият Райнов дошъл заедно с друго момче - Виктор, като двамата били с ножове. Филипов ги призовал да приберат хладното оръжие, а Боби го напсувал и го нападнал с ножа.

Нанесъл му две рани с него - по ръката и в крака. Филипов почнал да губи много кръв, при което другите двама подсъдими Здравко Симеонов и Траян Георгиев му помогнали да се измъкне от боя и го отвели, за да бъде превързан.

По думите му някъде по това време получил телефонно обаждане, гласящо "Утрепаха Боби", но той помислил, че просто го били много. Филипов отрече Здравко Симеонов да е взимал каквото и да е участие в боя.

Самият Симеонов пък посочи, че той също бил привикан по телефона за подкрепление с цел да разтърве побойниците. Подсъдимият потвърди версията на Филипов, че Боби пръв почнал да го псува и го нападнал, като цитира дословно обидите, които и Филипов каза пред съда. Той увери съдиите, че, когато двамата с Траян извадили Трайко от боя, Боби Райнов все още е бил жив.

В крайна сметка съдът постанови извършването на нова съдебно-медицинска експертиза по искане на защитата, която ще има за цел да определи какво количество кръв е загубил Филипов от нанесените му рани и дали му се е налагало да напусне местопроизшествие.

По допълнение на съда ще трябва да се изясни още дали подсъдимият е могъл да се движи активно, ако не - в каква степен е бил ограничен и имал ли е нужда от помощ да се придвижва.

Освен това ще бъде разпитван още един свидетел - бащата на Филипов. Следващото заседание бе насрочено за 5 март от 9,30 ч.