Двама рецидивисти са обвинени за снощния опит за грабеж в копирния център в Студентски град. Това са 59-годишният Бончо Атанасов и 40-годишният Бончо Василев, които са осъждани многократно - основно за престъпления срещу собствеността. Това стана ясно по време на брифинг в Съдебната палата. Двамата са нахълтали с пистолет и пушка-помпа.

Атанасов е осъждан 9 пъти ефективно, а Василев е осъждан общо 19 пъти, обяви говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова.

Двама задържани при опит за грабеж в Студентски град

Двама задържани при опит за грабеж в Студентски град

Имали си боен пистолет и пушка-помпа

Снощният екшън се е разиграл около 01.30 ч., когато двамата влизат въоръжени в денонощния копирен център "Мания" в Студентски град. След това са задържани.

Шефът на СДВР Младен Маринов обясни, че е бил изготвен план. "Колегите бяха дежурни, знаехме за определен район и време на денонощието за извършване на престъпление, имаше бърза реакция", коментира той. Двамата задържани се познавали от затвора, където са изтърпявали наказание "лишаване от свобода".

За снощните им престъпни намерения била получена оперативна информация. Маринов посочи, че лицата са изключително опасни. Единият е бил с бронежилетка. Двамата са задържани на излизане, за да не се стигне заложническа криза в обекта.

За снощния екшън двамата мъже са обвинени за опит за грабеж, при условията на опасен рецидив. Предстои да бъде внесено искане за постоянното им задържане.