Арестуваха седем души за престъпления, свързани с регистрация на МПС. Като част от разследването по случая, обвиняват катаджийка за взет подкуп в Добрич, съобщиха от Прокуратурата. Предстои привличането на 59-годишната дългогодишна служителка в сектора Н.Г. като обвиняема по член 301 от Наказателния кодекс.

Според текста на НК чл. 301. Гласи: "Длъжностно лице, което поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, или приеме предложение или обещание за дар или облага, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва за подкуп с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева".

Във вторник от Окръжна прокуратура в Добрич са провели специализирана полицейска операция. Те са разследвали престъпления, свързани с регистрацията на МПС по образувано вече досъдебно производство.

При операцията са задържани за срок от 24 часа седем души, сред които и Н. Г. При обиск на служителката, която приемала заявления за първоначална регистрация на автомобили, са открити 10 лева, взети от нея като подкуп за регистрация на автомобил. Вземането на подкупа е било документирано.

В хода на специализираната операция са иззети множество документи и компютърни конфигурации. Работата по случая продължава.