Обвинение срещу кмета на община Павел баня Станимир Радевски е внесено в Специализиран наказателен съд - София, съобщиха от Старозагорската окръжна прокуратура.

Той е обвинен за престъпление по служба. Станимир Р. е обвинен за това, че е превишил властта си.

Това станало на 10 - 11 ноември 2008 г. в град Павел баня и град Казанлък, област Стара Загора. Тогава в качеството си кмет на Община-Павел баня, той сключил на 10 ноември 2008 г. в гр. Павел баня и валидирал с представяне за нотариална заверка на 11.11.2008 г. в гр. Казанлък - "Договор за даване вместо изпълнение като извънсъдебна спогодба" между Община Павел баня и ЕТ "П. - Павел баня - Т. П.", с управител Т. П.

С това той е прехвърлил собствеността върху четири урегулирани поземлени имоти, представляващи публична общинска собственост, съгласно актове за общинска собственост на урегулиран поземлен имот, представляващ частна общинска собственост.

В документите на държавното обвинение пише, че става дума за поземлен имот, представляващ частна собственост на М. Н., И. К. и К.К., съгласно нотариален акт №11, с цел да набави облага за ЕТ "П. - Павел баня - Т.П." с управител Т.П., и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за Община - Павел баня.

В Спецсъда предстои образуване на наказателно дело и насрочване на съдебно заседание.