Обвиняват шофьор, пребил възрастен пешеходец, който по-късно починал. От Прокуратурата в Благоевград внесоха за разглеждане в съда обвинителния акт срещу 28-годишния И. Пиринлиев.

На 28 април 2017 г. обвиняемият Пиринлиев заедно с негови приятели се придвижвали от стадиона на град Гоце Делчев към центъра на града с управлявания от него лек автомобил "Део".
Малко преди обяд преди паркинга на магазин се спречкал с възрастен пешеходец. Когато обвиняемият паркирал, възрастният мъж отишъл да изясни спора с младия шофьор.

Пиринлиев слязъл от колата и се нахвърлил върху мъжа с юмруци. Нанесъл му силни удари в областта на главата и лицето, от които възрастният мъж паднал на земята и си ударил главата.

Пътуващите с обвиняемия в автомобила подали сигнал за инцидента на телефонен номер за спешни повиквания 112. Пострадалият бил транспортиран от медицински екип до МБАЛ гр. Гоце Делчев, а от там по спешност в болнично заведение в гр. София, където бил веднага опериран. След продължилото 46 дни интензивно лечение възрастният мъж починал.

Предстои да започне съдебен процес срещу И. Пиринлиев, обвинен в умишлено нанесена тежка телесна повреда, причинила смърт на възрастен мъж.