38-годишен, обявен за общодържавно издирване, е нападнал полицаи. Това съобщават от Областната дирекция на МВР-Стара Загора. Случката се разиграла снощи. В 19.45 часа екип на „Пътна полиция"-Стара Загора е изпратен на ул. „Генерал Гурко" в областния град заради сигнал за неправилно паркиран на автобусна спирка л.а. „БМВ Х6".

Докато униформените съставяли акта, криминално проявеният излязъл от казино в близост и влязъл в пререкание с тях. Той започнал да им пречи да изпълнят служебните си задължения. Когато полицаите опитали да го задържат, той им оказал съпротива и ударил с глава единия от тях. Той получил разкъсно-контузна рана в областта на дясната вежда. Обявеният за общодържавно издирване е изпробван за алкохол и уредът е отчел 1,33 промила. Той е задържан за 24 часа.

Старозагорската полиция проверява законосъобразността на дейността на служителите си по задържане на мъжа.

Досъдебното производство срещу задържания старозагорец се наблюдава от Районната прокуратура-Стара Загора. От съобщението на прокуратурата става ясно, че то е за причиняване на телесна повреда на полицаи. Разпитани са шестима свидетели. Назначена е съдебно-медицинска експертиза и са иззети записи от охранителна видеокамера, уточняват от държавното обвинение.