Наказание "доживотен затвор" за подсъдим за убийството на варненски диджей, извършено през 2015 година, отсъдиха магистратите от Окръжен съд Варна. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в града. Прокурорът по делото от Окръжна прокуратура - Варна ще внесе протест в законоустановения срок, съобщиха от прокуратурата.

От Апелативната прокуратура във Варна припомнят, че съобразно нормата на чл. 16 от НПК, обвиняемите се считат за невинни до установяване на противното с влязла в сила присъда. 

53-годишният К.Б. беше осъден за това, че през 2015 г. убил варненски диджей с особена жестокост. Той ще търпи наказанието си при първоначален специален режим. Мъжът е осъждан.

Другият обвиняем по делото - Г.К., който бе обявен за съучастник и подбудител на престъплението, беше оправдан от Варненския окръжен съд. 

Разследването на убийството на варненския диджей започна на 26 февруари 2015 година. В този ден пострадалият се прибрал към дома си около 22:00 часа. Според обвинителната теза, подсъдимият К.Б. го причакал близо до дома му на бул. "Осми Приморски полк" и го атакувал с нож, като бързо го пронизал нееднократно в областта на гърдите и корема.

След като успял да избяга от местопрестъплението, 46-годишният тогава извършител се отправил към Автогара - Варна, откъдето с автобус заминал за София, където живеел и работел.

До лятото на 2019 година убийството беше неразкрито. Прокуратурата повдигна обвинение първо на физическия извършител. Ключови се оказаха резултатите от направената ДНК експертиза, изготвена от Института по криминална техника при Федералната криминална служба на Германия. Малко по-късно обвинение беше повдигнато и на подбудителя Г.К., затова, че умишлено склонил К.Б. да извърши убийството чрез обещание и даване на сумата от 20 000 евро.

Според обвинителната теза мотивът на Г.К. е личната му неприязън към връзката на жената, от която имал дете и с която периодично съжителствал до януари 2015 година, с жертвата на престъплението.