Още двама души са задържани тази сутрин от полицията във връзка с напрежението в столичния квартал "Орландовци".

Георги Коцев, на 25 години, и непълнолетният Даниел Колев се намират в ареста за 24 часа, като в момента разследващите събират доказателства и предстои да им бъдат повдигнати обвинения.

Така намиращите се в ареста ставата четирима, след като още в събота, 13 юни, силите на реда задържаха двама - Жони Коцев (на 19 г.) и Асен Коцев (на 22 г.), за причинени от двамата в съучастие като съизвършители и по хулигански подбуди леки телесни повреди на повече от едно лице (пострадалите Валентин Радков, Стефан Манолов и Никола Петков).

По с прокурорско нареждаве Жони Коцев и Асен Коцев са задържани снощи за срок до 72 часа, с цел изправянето им пред Софийския районен съд и разглеждане на искане за задържането им под стража.

Обвиняемият Жони Коцев е осъждан двукратно за осъществени от него като непълнолетен кражба и грабеж.

Освен четиримата в ареста, полицията е привикала за справка поне още 30-тина жители или участници в конфликта в столичния квартал.

И в момента в "Орландовци" силите за сигурност имат засилено присъствие, като полицията очаква напрежение да продължи и в следващите дни
След като в събота вечерта сбиване заради забележка за силна музика изпрати седмина в "Пирогов", вчера вечерта мирният протест на жители на квартала се превърна в преследване, подобно на играта "котка и мишка" с полицията, която се опита да спре протестиращите да не влизат в циганското гето. От своя страна на входа на гетото също имаше групи негови жители, въоръжени и в готовност да се даде отпор.