Арестуваха до 72 часа четиримата обвиняеми за обира на пощата в Хасково. Окръжната прокуратура в града привлече като обвиняеми Красен К., на 38 г., Тихомир М., на 39 г., Антон Н., на 41 г., и Кадир М., на 42 г.

По-късно "Марица" съобщи, че двама от задържаните са шампиони по мотокрос. Това са хасковлията Кадир Масар- Катката на 42 г. и Красен Кънчев на 38 г. Заедно с тях са арестувани 41-годишният Антон Н. от Асеновград и 39-годишният охранител Тихомир М.

Те са обвинени за това, че в съучастие през нощта на 07/08 юни 2016г. в Хасково от сградата на Централна поща са откраднали 1 800 000 лева. При обира са употребили сила и са заплашили охраната.

Задържаха четирима за обира на пощата в Хасково

Задържаха четирима за обира на пощата в Хасково

На 8 юни бяха задигнати около 2 млн. лева

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, изтичащи следобед на 29 октомври 2016 г. До тогава ще се прецени спрямо кои от обвиняемите да се внесе искане в Окръжен съд - Хасково за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Вътрешен човек и полицай "прозират" зад обира на пощата в Хасково?

Вътрешен човек и полицай "прозират" зад обира на пощата в Хасково?

Единственият обир на банка по времето на социализма е в Хасково

Разследването и документирането на престъпната дейност продължава. Целта е да се установи евентуална съпричастност към случая и на други лица.