Ловешката регионалната здравна инспекция ще прекрати в понеделник /18 октомври/ договора за поставяне на ваксини с медицинския фелдшер от филиала на спешната помощ в Ябланица, разследван за издаване на фалшиви сертификати за ваксинация. Информацията е БТА, казана от директор на инспекцията д-р Росица Милчева.

Договорът с фелдшера Николай Георгиев е сключен февруари т.г., но реално той е правел имунизации от май. "Те са отразени като поставени и отчетени. Всички документи са предадени.", каза още д-р Милчева.

Разбиха схема за издаване на фалшиви сертификати за ваксинация

Разбиха схема за издаване на фалшиви сертификати за ваксинация

Акцията продължава и в момента

По образуваното досъдебно производство са назначени експертизи на иззетите компютърни конфигурации, електронни устройства и писмена документация и продължават разпитите на свидетели.

От центъра за спешна помощ твърдят, че имунизационната дейност, която е извършвал Николай Георгиев, не е свързана с филиала на спешната помощ в Ябланица, където той е на постоянен трудов договор.

"Ние не поставяме ваксини, не издаваме сертификати. Това той го е правил на втори трудов договор с РЗИ. След като прокуратурата се произнесе ще вземем съответните мерки. В момента той ще бъде в отпуск.", каза д-р Силвия Моева.

Прокуратурата пита Кацаров как следи за фалшиви COVID сертификати

Прокуратурата пита Кацаров как следи за фалшиви COVID сертификати

Здравният министър трябва да отговори и как е уредено лечението на децата с коронавирус