310 нелегални имигранти са отблъснати на българо-турската граница през изминалото денонощие, съобщават от пресцентъра на МВР.

Граничарите са задържали вчера в землището на село Индже войвода, община Созопол, 6 чужденци - мъже, без документи за самоличност. Нелегалните имигранти са заявили, че са от Ирак. Те са задържани в Гранично полицейско управление-Малко Търново.

18 чужденци пък са задържани при опит да преминат незаконно българо-сръбската граница. Те са спипани от граничен полицейски наряд от Калотина. Чужденците - трима афганистанци, трима иракчани, четирима пакистанци и осем сирийци, са заловени на метри от държавната граница в местността Ливадите, южно от ГКПП-Калотина.

Нито един от тях не е имал документи за самоличност. По случая ще бъде образувано досъдебно производство от Районна прокуратура-Сливница.

Друг граничен полицейски наряд е задържал в землището на с. Беренде извор, общ. Драгоман, 11 афганистански граждани без документи. Уведомена е районната прокуратура. Издадени са заповеди за наложени принудителни административни мерки.

Афганистанците ще бъдат отведени в разпределителния център на Дирекция „Миграция" в Елхово.