Полицаи попаднаха на домашна наркооранжерия спецоперация във Враца, съобщиха от МВР. Входът към оборудваното помещение бил замаскиран в бетонна плоча в избено помещение без врата. За срок до 24 часа е задържан собственикът; Иззети са около 4 кг зелена листна маса.

Претърсено е жилище на 23-годишен врачанин. В една от стаите полицаите открили замаскиран под легло отвор в бетонна плоча. Той водел към избено помещение без входна врата.

Втори отвор, също прикрит в пода на мазето, водел към помещение, обособено за отглеждане на канабис. В него са открити специално пригодени осветителни тела, отоплителен уред и термометри. Иззети са общо 15 засадени зелени растения, теглото на листната маса от които е около 4 килограма.

В жилището са намерени още седем топчета с общо 10 г канабис, както и картонена кутия, съдържаща 20 г суха листна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест.

Й.П., който е криминално проявен и осъждан, е разпитан и задържан в РУ - Враца за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.