Три вида експертизи потвърждават самоличността на извършителя на тройното убийство в Ябланица. Преди близо месец тялото на мъжа е открито край с. Добревци, съобщават от пресцентъра на МВР.

Припомняме, на 19 септември 2011 г. при спор за имот между 73-годишния Гаврил Петков и семейството на сестра му, възрастният мъж уби сина и внука на сестра си - на 51 и на 15 години. Малко по-късно в болница почина и 70-годишната му сестра.

След извършеното тежко престъпление Петков се укри и бе издирван в продължение на месеци.

Три вида експертизи, назначени от дознател на РУП-Ябланица, са извършили служители на Научноизследователския институт по криминалистика и криминология към МВР.

Те са започнали работа в началото на август на базата на иззети веществени доказателства от оглед на местопроизшествие край с. Добревци. Тогава бе намерено тялото на възрастен мъж, разпознат от близките му като 73-годишния Гаврил Петков.

При претърсване на района, криминалистите на ОДМВР-Ловеч и колегите им от Ябланица попаднаха на таванско помещение с изоставени няколко кашона и сак с дрехи. В тях бяха намерени и иззети пистолет със заглушител, предоставен за експертиза в института, заедно с други веществени доказателства.

Анализът на експертите от НИКК е потвърдил, че това е оръжието, с което през месец септември 2011 г. е извършено тройното убийство в Ябланица. Направената ДНК-експертиза е показала идентичен профил по пистолета, пълнителя и по четката за зъби. Тестът е сравнен и с дадена проба за изследване от сина му. Потвърдено е, че 73-годишният мъж е негов биологичен баща.

Заключенията на експертизите дават основание за процесуално разрешаване на случая с извършеното тройно убийство в Ябланица. Материалите ще бъдат предадени на окръжната прокуратура.