Тяло на мъртво момче е открито тази сутрин на пейка в Борисовата градина. Мястото е централно - точно срещу главния вход на Българското национално радио.

Пейката, на която е открито тялото на Георги Игнатов, е било на първа линия - точно срещу бариерите на двора на БНР зад паркомястото. Районът не е алея, а мястото е затревено. Тялото е открито от момиче, което се е разхождало и което е сигнализирало.

Сигналът в МВР е подаден в 12 часа през спешния телефон 112 и полицаите веднага са отцепили района. Убийството е станало малко преди това, а тялото е открито от негова приятелка, с която Георги малко по-късно е имал среща.

Георги Игнатов е на 16 години и е ученик в Търговско-банковата гимназия в София. Родителите му вече са уведомени. Младежът не е криминално проявен.

На място в Борисовата градина пристигнаха и две млади момичета с раници, вероятно съученички на момчето, ангажирани за разпознаване на тялото.

По първоначални данни по тялото младежа са открити следи от прободни рани. Репортер на news.bg видя една прободна рана в областта на сърцето, но раните може и да са повече, тъй като дрехите на детето са изцапани с кръв.

Странна бе позата, в която е открито тялото на момчето - легнало на пейката и със скръстени ръце и крака. Неофициални източници коментираха и че жертвата се е обадила по телефона на приятелката си - предполага се едно от момичетата, дошли да разпознаят момчето. Самото момче съобщило за това, че е намушкан - защо не е последвало нищо след това, самите неофициални източници не пожелаха да коментират.

На местопрестъплението не е открито оръжието на убийството - предполага се нож. В продължение на часове служители на МВР обикаляха района с металдетектори, но търсенето им беше неуспешно.

Близо два часа след подаването на сигнала тялото на момчето оставаше непокрито на пейката в Борисовата градина. Директорът на СДВР Младен Маринов също пристигна на местопрестъплението, но отказа всякаква информация по случая. Около 16 часа служителите на МВР вдигнаха блокадата на района.

Всички охранителни камери от околните сгради са предадени на полицията за анализ.

Нова телевизия съобщава за три основни версии по които полицията работи по случая. Първата е за любовно съперничество. Втората е вражда между Търговско-банковата гимназия и Строителния техникум, който се намира наблизо. Третата версия е футболно хулиганство.