Автомобилът, с който са се придвижвали стрелците по Алексей Петров вече е открит от разследващите.
Все още не е ясно къде е изоставено возилото, но то не е било опожарено, съобщава БиТиВи.

Продължава обаче издирването на двамата мъже, които стреляха с гранатомети по Алексей Петров вчера сутринта.

Двата грантомета, с които е стреляно по бившата барета са българско производство и са открити от полицията.
Оръжията са десантен грантомет РПГ-22. Пълната експертиза на РПГ-та все още не е готова.

Моделът продължава да се произвежда у нас. С него се стреля само веднъж, след което оръжието става неизползваемо. Именно заради тови и според разследващите, стрелците са били двама.

Оръжието пробива до 200 мм броня, т.е. може да извади от строя даже танк, ако гранатата се взриви. Това вчера сутринта не се случи и Алексей Петров се измъкна невредим.

Това е втори опит бившата барета да бъде убит. Първото покушение е от 15 август 2002 година, когато Алексей Петров беше прострелян на две места на излизане от басейна „Спартак". Именно там се помещаваше офисът на петров.

Припомняме, че в момента Алексей Петров е продължава да е подсъдим по т.нар. процес „Октопод", кръстен по едноименната операция на полицията от 2010 година.

Петров е обвинен в създаването и ръководенето на организирана престъпна група за рекет. През 2011 г. делото влезе в Софийски градски съд (СГС). След като съдията по делото - Румяна Ченалова бе освободена от съдебната система процесът започна от начало в Специализирания наказателен съд.