Пистолетът "Макаров", който органите на реда откриха при спецакцията в КАТ-Благоевград в касата на шефа на службата, е на негов приятел, съобщи "24 часа".

Михаил Халачев, който е бивш служител на КАТ и приятел на задържания шеф на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов, заяви, че оръжието е негово. По думите на Халачев той притежава пистолета от 20 години и има разрешително за него. Срокът на разрешителното изтичал през 2020 година.

Незаконен пистолет и пари са открити в кабинета на шефа на КАТ-Благоевград

Незаконен пистолет и пари са открити в кабинета на шефа на КАТ-Благоевград

От Следствието не уточняват броя на задържаните

Мъжът информира, че е оставил оръжието си в касата на Стоицов, защото пътува често в чужбина, а наскоро имало обир в жилище на ловец, което го притеснило. "Задигнаха му пушките и го осъдиха", заяви той.

Халачев посочи и че откритите 5 300 лева в сейфа на началникът на Пътната полиция в Благоевград също са негови. Когато дал пистолета, той оставил и сумата, която била предназначена за организиране на футболен турнир на пътните полицаи от региона.

Минимум трима са замесени с корупция в КАТ-Благовград

Минимум трима са замесени с корупция в КАТ-Благовград

В задържания шеф на КАТ са намерени и 5300 лв

Междувременно Окръжният съд в областния град гледа делото срещу Стоицов. Съдът трябва да реши дали шефът на КАТ-Благоевград да и другият задържан Бойко Шарков да останат за постоянно в ареста, както поиска прокуратурата.

Припомняме, двамата бяха задържани при спецакция в пътната полиция в Благоевград срещу служители, получавали подкупи при схема за експресна регистрация на автомобили и за получаване на ВИП номера.

Обвинение за шефа на КАТ-Благоевград и негов съучастник

Обвинение за шефа на КАТ-Благоевград и негов съучастник

Арестувани са с мярка за неотклонение "задържане" за 72 часа

Заседанието се гледа при закрити врата, защото пред съдията Атанас Маскръчки са постъпили молби от адвокатите на обвинените, че те не искат да бъдат снимани. Защитата се позовава на Регламента за защита на личните данни, който влиза в сила от днес. Прокуратурата също поиска заседанието да бъде закрито, а съдията уважи исковете.

Катаджия заловен с подкуп от 50 лева
Обновена

Катаджия заловен с подкуп от 50 лева

Инцидентът е от София