Кюстендилският окръжен съд отложи делото за умишленото убийство на Николай Радев-Отвертката от Дупница, съобщиха БТА и БНР.

Причина за отлагането бе отсъствието на адвоката на един от обвиняемите за убийството Владимир Карастоянов. Следващото заседание е насрочено за 1 юни. По него са обвиняеми и Николай и Иван Карастоянови. Случаят е от 11 март 2014 година, когато в заведение в Дупница умишлено е умъртвен Николай Радев, известен в града с прякора "Отвертката" и като един от охранителите на "Братя Галеви".

Обвиниха тримата Карастоянови за убийството на Николай Радев-Отвертката

Обвиниха тримата Карастоянови за убийството на Николай Радев-Отвертката

Починалият е ММА боец

Тримата обвиняеми трябва да имат отделен адвокат, заради различните повдигнати обвинения и казуси, пише Струма.бг. Преди началото на съдебното заседание 15-ина приятели на убития Николай Радев - Отвертката дойдоха пред съдебната палата в Кюстендил. Предварително обявеният протест, свикан от привърженици на Карастоянови, не се състоя.

Пуснаха Карастоянови от ареста, съдът смъмри разследващите

Пуснаха Карастоянови от ареста, съдът смъмри разследващите

Загиналият и Владимира имали интимни отношения в миналото

Според държавното обвинение, извършителите са тримата мъже от фамилията Карастоянови – бащата и двамата му синове. В обвинителния акт е записано, че причина за жестоката разправа била краткотрайна връзка между Николай Радев и Владимира Карастоянова, дъщеря на Николай Карастоянов. От нея последвали влошени за дълго време отношения със семейството на младата жена.

Вечерта на инцидента е възникнал скандал, при който Николай Радев е получил прободна рана в коремната област, довела до масивна кръвозагуба, която станала причина за неговата смърт. Роднини на убития Николай Радев посочиха, че за тях най-удовлетворителна ще бъде доживотната присъда.