Делото за вакъфските имоти в Пловдив бе отложено за 11-и април след продължилото повече от час заседание на Пловдивския окръжен съд.

По време на днешното заседание адвокатът на мюсюлманското вероизповедание Красимир Руев призова двама свидетели, които разказаха по собствени спомени къде са се намирали част от имотите в Пловдив, за които Главно мюфтийство претендира, съобщи Дарик.

Заседанието бе прекъсвано два пъти, заради реплики на присъстващи в залата граждани, които бяха помолени да напуснат. В първия случай, един от хората репликира адвокат Руев, който помоли за тишина. Минути по-късно в залата влезе друг мъж, който се обърна към един от свидетелите с репликата: „Ей, мангал, недей да лъжеш!".

По време на заседанието бе изслушано и вещо лице, което разказа, че е констатирало разлики в плановете на спорните имоти през годините назад и представените планове на същите към днешна дата.

Юристът на Община Пловдив Мирослава Сукарева поиска от съда да приеме за доказателство решение на Софийски градски съд по дело, водено между мюсюлманско вероизповедание и мюсюлманско сунитско вероизповедание. В цитираното дело се оспорва правото на приемственост на сегашното мюсюлманско вероизповедание относно притежаваните от някогашните мюсюлмански вероизповедни общини имоти.

След края на заседанието адвокат Руев бе категоричен, че на този етап, само неговият работодател може да реши дали исковете за имотите да бъдат оттеглени. По думите му, чрез свидетелски показания, ще бъде доказана приемствеността в собствеността на претендираните земи.

Припомняме, хиляди протестиращи футболни фенове от цялата страна се събраха пред Съдебната палата и по Главната в Пловдив по-рано днес. Председателят на Сдружението на футболните фенове Елена Ваташка призова всички граждани, заедно с децата си, да подкрепят и протестите на 14 февруари пред Съдебната палата. За тази дата в Апелативен съд е насрочено делото  за вакъфските имоти в Карлово.