Отложиха делото на Миню Стайков. Причината е, че има разминаване на документите от болницата, в която му правят ядрено-магнинетен резонанс. 

На Стайков е било позволено да направи ядрено-магнитен резонанс на коремни органи в онкологията. Вместо това изследването е извършено в болница "Надежда".

Съдебният състав изиска да бъдат представени необходимите документи и да бъдат извършени нови прегледи, за да се установи актуалното състояние на Стайков. След това ще бъде назначена нова дата за разглеждане на мярката.

Адвокатът на бизнесмена Анна Попова заяви, че не е вярно твърдението на съда и изследването е било направено в онкологията.

Припомняме, че на 14 януари стана ясно, че делото на Миню Стайков се отлага заради личен ангажимент на адвокат. 

На 23 октомври стана ясно, че Миню Стайков и още 13 души са подсъдими по второ дело за злоупотреби с еврофондове.

Ден по-рано бе запорирано имущество на Миню Стайков и на 9 души за над 134 млн. лева.

Отложиха делото срещу Миню Стайков заради личен ангажимент на адвокат

Отложиха делото срещу Миню Стайков заради личен ангажимент на адвокат

Трябваше да бъдат разпитани трима свидетели

На 5 септември 2018 г., специализираната прокуратура влезе в офисите и на дружествата "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топаз Мел" ООД.

Ден по-късно стана ясно, че Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на осем души за участие в организираната престъпна група, ръководена от Миню Стайков.

Стайков е обвинен, че е ръководител на организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. По-късно в обвинението бе включнето и злоупотреби с еврофондове.

Обвиняват Миню Стайков и 13 души по второ дело

Обвиняват Миню Стайков и 13 души по второ дело

Обвинението е за злоупотреба с европари

Става въпрос за собственика на "Винпром Карнобат" и "Сис индустрийс" Миню Стайков, сина му Стайко Стайков, сина на кмета на Карнобат Иван Димитров, както и още петима с инициали Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д.

Тогава Стайко Стайков не беше открит и го обявиха за издирване в Интерпол.

По-късно стана ясно, че прокуратурата е забравила да внесе шест тома от материалите по делото.

През ноември 2018 г.Спецсъдът запорира имуществото на Миню Стайков. Месец по-късно го остави за постоянно в ареста.

Запор за над 134 млн. лв. наложиха на Миню Стайков и 9 души

Запор за над 134 млн. лв. наложиха на Миню Стайков и 9 души

Стайков е разследван за организирана престъпна група

На заседанието по делото от 11 декември Миню Стайков влезе в инвалидна количка. Според защитата му, за престоя зад решетките той е отслабнал с 10 кг.

На 28 януари 2019 г. стана ясно, че синът на Миньо Стайков - Стайко Стайков е бил отвлечен и пребит.

В началото на месец май Миньо Стайков, се сдоби с допълнително обвинение в началото на месец май, когато стана ясно, че Специализираната прокуратура разследва 8 души за престъпления с евросредства по ПРСР и Програмата за конверсия на лозята, като зам.-главният прокурор Иван Гешев определи разследването като "разбиване на империята "Карнобат".

След разпита си по разследването срещу Миню Стайков от 9 май в Спецпрокуратурата досегашният министър на земеделието Румен Порожанов, като бивш шеф на ДФ "Земеделие", заяви, че е готов да подаде оставка. На 14 май 2019 г. Порожанов подаде оставка и тя бе приета от премиера Борисов.

Шестима служители на ДФЗ с обвинение покрай Миню Стайков
Обновена

Шестима служители на ДФЗ с обвинение покрай Миню Стайков

Сред тях са зам. изпълнителният директор на ДФЗ и директори на дирекции