Автомобилът на водещата на сутрешния блок на БиТиВи Генка Шикерова е бил опожарен тази нощ. Извършителите са неизвестни. Полицията смята, че става въпрос за умишлен палеж. Колата е запалена около полунощ, а първият сигнал на телефон 112 е подаден точно четири минути след 00.00 часа.

Това е втори палеж на автомобил на Генка. През септември е подпален личният й автомобил. Пламъците лумват минути след полунощ.

Първи съседите от блока в квартал „Гео Милев" виждат огъня и веднага подават сигнал в пожарната. Пет минути по-късно огнеборците вече гасят колата. Съседите също се включват. Усилията им са безуспешни. Возилото е напълно изгоряло.

„Чу се силен шум. После видях пламъци", разказа съседка, цитирана от БиТиВи.

И водещата на сутрешния блок подозира умишлен палеж. Засега извършителите на предишната акция срещу нея не са заловени, а мотивите им не са известни.

Според шефа на Столичната дирекция на МВР Ивайло Спиридонов най-вероятно палежът е свързан с работата на Генка Шикерова като журналист. Спиридонов разказва, че около 00.08 часа в дежурната е получен сигнал за горящ автомобил, 5 минути по-късно е отишъл екип на пожарната. Извършен е оглед и около 15 минути по-късно при автомобила е слязла и самата Шикерова.

Снощи е бил извършен оглед и са събрани веществени доказателства, а днес огледът ще продължи в по-широк периметър. Разследващите ще разговарят с мъжа, който е подал сигнала.