Отвориха за движението АМ "Тракия" в посока Пловдив, но ограниченията остават. Поради нулева видимост превозните средства се отклонят през Нови хан. В посока София също се отклоняват по път I-8, заради намалена видимост и задимяване.

Старши комисар Николай Спасов обясни, че около 5 часа е получен сигнал за катастрофа край Ихтиман. По първоначални данни във верижния инцидент са участвали пет автомобила и камион. В резултат на удара са пострадали трима, които са транспортирани в болнични заведения, а на други двама е оказана медицинска помощ на място.

Двама от пострадалите са приети УМБАЛ "Св. Анна"-София АД. 40-годишната Р.В. и 30-годишният Н.К. са стабилизирани и контактни. Жената е с порезна рана на лява ръка, но остава за наблюдение. Мъжът освен травмите на двата глезена има и счупване на подбедрица. Има нараняване и на главата. По преценка на лекарите днес или утре му предстои ортопедична операция.

30-годишен мъж, пострадал при пътния инцидент, е приет в Спешно отделение на ВМА. Пациентът е контактен, адекватен, без опасност за живота.

Дим и катастрофа с 3 тира затвориха АМ "Тракия"
Обновена

Дим и катастрофа с 3 тира затвориха АМ "Тракия"

Изпратени са 7 екипа на Спешна помощ

Главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН коментира, че сметището край Ихтиман не е работещо, запалило се вследствие на гниене. На място има пет пожарни автомобила, които продължават гасителните действия. Николов призова водачите да спазват ограниченията, защото е важно за живота на всички на пътя.

Директорът на ОДМВР - София отправи апел към водачите на МПС да карат внимателно и да спазват указанията на полицията, защото ситуацията е тежка, а видимостта нулева.

Нулева видимост има и на п.в. Мухово, обходен маршрут през село Веринско.

Трафикът в посока София се пренасочвапо обходен маршрут от пътен възел Церово на АМ "Тракия" по път III-8402 Церово - Злокучене - Септември - път I-8 Септември - Ихтиман.