Срещу парична гаранция от 500 лева 18-годишната Мария Гиздева бе пусната от ареста. Момичето бе изнасилено от 62-годишния Богдан Динев, който по-късно бе открит убит. Стана ясно, че има промяна в обвинението, като то е "причиняване на телесна повреда, в следствие на която се е стигнало до смъртта на насилника й".

Пред следствието Мария посрещната от своите родители. Момичето е силно разстроено.

Нямало безспорни доказателства за изнасилване на 18-годишното момиче

Нямало безспорни доказателства за изнасилване на 18-годишното момиче

Назначени са експертизи

На въпрос дали родителите имат средства, за да платят гаранцията, адвокатът й Валентин Димитров посочи, че и да нямат, той ще осигури сумата. Предстои девойката да бъде разпитана.

По-рано през деня десетки старозагорци се събраха пред съдебната палата в града, където се провежда протест в подкрепа на 18-годишната Мария. Хората поискаха момичето незабавно да бъде пуснато на свобода. По-късно протестът в подкрепа на ученичката, се премести пред сградата на следствието, където адвокатът й бе призован в 11 часа.

Оказа се, че сред протестиращите гражданите има и родители, чиито деца Богдан Динев също се е опитвал да примами.

Обвиниха 18-годишна за убийство на 62-годишен. Изнасилил я

Обвиниха 18-годишна за убийство на 62-годишен. Изнасилил я

Възрастният мъж многократно е осъждан, бил е в затвора, включително за разврат

"Лицето Богдан Динев го познаваме много отдавна в града. Изявява се като ретро мутра",  разказа пред news.bg Милен Колев, който бе дошъл да подкрепи младото момиче, което е в ареста.

Мъжът разказа, че петнайсетина дни по-рано неговата дъщеря е била отклонена на пътя си от Богдан Динев. Той се изявил като човек, който дава квартири и предложил да й намери. Колев каза, че дъщеря му е споделила за случката. След това той е разговарял с покойния вече Динев, но възрастният мъж затворил телефона.

Адвокат: Ученичката, убила насилника си, е действала при неизбежна самоотбрана

Адвокат: Ученичката, убила насилника си, е действала при неизбежна самоотбрана

Ако се докаже изнасилването, ще променят обвинението, казаха от прокуратурата

"Задържат момиче, което, според мен, трябва да наградят с почивка на някой остров, макар че това няма да промени преживяното от нея", коментира още Колев. Той е готов да помогне на 18-годишната Мария, ако се стигне до това да й бъде постановена мярка за неотклонение "парична гаранция".

Родителите на пострадалата ученичка също са на протеста. Те са силно разстроени. Майката дойде с част от протестиращите пред сградата на старозагорското следствие, където се очаква да стане ясно дали Мария ще бъде пусната или съдът ще решава за мярката за неотклонение. Пред сградата са хора на различна възраст. Мнозина носят плакати с образа на Мария.