Брифинг на президента Първанов в Петрич

Въпр. - Преди малко ген. Бойко Борисов в предаването “Неделя 150” заяви, че има преки доказателства за връзки и участие на висши наши политици в престъпния свят на България. Той е готов да Ви предостави този материал. Това дава ли Ви повод и основание да свикате Консултативният съвет по национална сигурност?

Георги Първанов: Не мога да коментирам преди да съм видял самия доклад. Ние се чухме с ген. Борисов. Той ме информира в най-общи линии, до колкото по телефона може да се дава такава информация. Ще се запозная с текста на доклада. Вероятно ако наистина данните са тревожни ще занимая Съветът за борба срещу престъпността, който беше създаден в рамките на миналата година.
Не вярвам, че към момента се налага заседание на Консултативния съвет по национална сигурност. Вече две такива заседание бяха проведени. Ние подкрепихме исканията на ръководството на МВР, в частност на ген. Бойко Борисов, на отделните служби, за някои належащи, наистина неотложни промени в законите. Тези промени отдавна са обосновани, в това число и аз самият съм застанал зад тях. Просто трябва да се изисква от парламентарните сили, от ръководството на парламента, от ръководството на парламентарното мнозинство да се придвижат тези промени в парламентарна зала.