Николай Бареков и Любомир Павлов се помириха по делото за обида и клевета.

Делото беше образувано на 29 февруари 2012 година от бившия издател на вестниците "Труд" и "24 часа" Павлов срещу бившия журналист Николай Бареков, който впоследствие се отказа от журналистическото си амплоа и се към днешна дата е лидер на ПП „България без цензура".

На днешното седмо заседание по делото в СРС стана ясно, че то ще бъде прекратено, тъй като страните са постигнали консенсус.

Преди 2 години Павлов заведе дело срещу бившия водещ, тъй като на 24 февруари 2012 година във вестник „Всеки ден", в специална статия за вестника Бареков е заявил следното: „Иначе, г-н Донев грижливо и дълги години създава един престъпен конгломерат. В него членуват той и Любомир Павлов, и още доста хора".

По нататък статията съдържа и още клевети по адрес на Павлов: „Няма нито една друга престъпна структура, замесена в кражба по време на приватизацията, която да е целяла" и „Империята се гради вече 15 години и е зачената с грабеж".

Последният извод, който хвърля сянка върху името на Павлов, се съдържа в следното изречение „По какъв начин те ще вземат властта, освен по такъв - чрез уличен натиск".

Според Павлов, чрез статията си Бареков разгласява позорни обстоятелства за него и му приписва престъпления - участие в престъпна група, кражба, а също и заговор срещу държавата. Бившият издател намира, че по този начин бившият водещ уронва неговие престиж и достойнство.

За причинените неимуществени вреди Пъпката заведе иск срещу бившия водещ за сумата от 30 000 лева. След постигнатото помирение между страните обаче, изплащането на сумата също се отменя.