Килърите 3 най-вероятно стоят зад убийството на боса на ВИС 2 Георги Илиев. Това стана ясно от думите главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред БНР. Задържан е още един от членовете на групата за мокри поръчки от Перник, информира той.

По думите му новите килъри са заподозрени за убийството на  Георги Илиев.
„Определено има данни в тази посока. Нека не навлизаме в детайли. Когато има влязла в сила присъда, тогава можем категорично да твърдим кой е извършил определено убийство, кой е организатор, поръчител и т.н.", лаконичен бе главният секретар на МВР. „В момента се връщаме назад по абсолютно всички случаи, за които имаме данни, нови свидетелски показания и т.н."

Проверяваме ги активно и, както виждате, не правим разлика между знакови убийства, поръчкови убийства или битови", подчерта Светлозар Лазаров.

Припомняме, Илиев бе убит късно вечерта на 25 август в Слънчев бряг, докато говори по телефона в едно от заведенията си. По него е стреляно с Флоберка с оптика и дебалансиран куршум, установи тогава следствието.

Два месеца по-късно - в центъра на Перник, бе разстрелян Райко Кръвта - син на тартора на пернишките килъри.

Главният секретар каза още, че днес трябва да са готови резултатите от ДНК експертизата на изровени човешки останки, за които се смята, че са на една от жертвите на бандата. Очакваме това да е Теодор Неофитов-Ханс, заяви Лазаров. Очаква се и експертизата на оръжието, открито при обиските на бандата, която бе наречена "Килърите 3".

Малко по-късно след срещата на главния секретар с главния прокурор Сотир Цацаров  стана ясно, че действително Ханс е жертва на Килърите 3.  „Току-що ми докладваха, че е готова ДНК експертизата. Тленните останки са на Теодор Неофитов, известен като Ханс", обяви  Лазаров. „Готова е съдебно-медицинската експертиза и експертизата за оръжието, което беше намерено при обиските, това е бойно оръжие", обясни главният секретар.

По думите му тепърва ще се правят балистични експертизи, за да се установи дали има доказателства за извършени други престъпления.

Припомняме, миналата седмица съдът остави в ареста само половината от арестуваните членове на престъпната група, сред които сочените за тартори - Васил Василев, известен като Бай Васо, който е баща на убития преди години пернишки наркобос Райко Кръвта, и Милчо Петров-Чироза. Издирват се още двама техни съучастници.

Доколкото ми е известно, днес трябва да бъдат повдигнати обвинения за убийство на известния като бай Васо, бащата на Райко Арарски - Васил Арарски и другото лице Милчо Бонев, известен като Чироза, информира главният секретар на МВР.