"Решението на съда е абсолютно обосновано и то е в моя полза." Това заяви бившият пиар на столичния район "Младост" Петър Кърджилов по повод решението на Софийския административен съд, че той е законният кмет на "Младост", а не Румен Русев.

Мотивите на съда според Кърджилов са свързани със Закона за местното самоуправление и администрация. В закона било записано, че титулярът избира кой да го замества и имало заповед от Иванчева, която избрала него за кмет на "Младост", а архитект Румен Русев трябвало да бъде освободен. Тази заповед обаче била скрита, а ръководството на Столичния общински съвет (СОС) й обърнало гръб.

Пиарът на Иванчева става зам.-кмет на „Младост“
Обновена

Пиарът на Иванчева става зам.-кмет на „Младост“

Иванчева писа до Цацаров - иска среща с медиите

Кърджилов обаче не очаква да седне в кметския стол. Според него решението на съда най-малкото ще бъде обжалвано, а "е възможно да измислят някакво решение, с което да суспендират това развитие".

Бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева също не е останала изненада от решението на съда. Тя заяви, че заповеди на Румен Русев като кмет при това положение трябва да отпаднат, което означава и че всички строежи трябва да бъдат незакони. "Радвам се, че победихме. Петър Кърджилов е много честен и умен човек и той се бори за справедливост и за каузите", похвали Иванчева бившия си пиар.

Припомняме, след ареста на Десислава Иванчева и отстраняването й от длъжност тя посочи, че желае мястото й да заеме именно пиарът на "Младост" Петър Кърджилов. Столичният общински съвет обаче не взе под внимание желанието на бившата кметица и след продължителен дебат избра архитект Румен Русев за изпълняващ длъжността районен кмет на "Младост".

Избраха архитект Румен Русев за и.д. кмет на "Младост"

Избраха архитект Румен Русев за и.д. кмет на "Младост"

Кмет трябва да е компетентен човек, какъвто е Русев, смятат БСП