Бургаски полицаи са задържали тази нощ 41-годишен мъж и 21-годишния му син, защото са буйствали в нощно заведение и са скъсали ръкава на униформата на единия от служителите от охраната.

В районното управление, където по-възрастният мъж продължил с обидите и заплахите към служителите, се установило, че той е полицай от „Охранителна полиция" на Четвърто Районно управление "Полиция"- Бургас.

Сигналът за инцидент бил подаден около 04.30 ч. в Първо Районно управление, съобщават от МВР Бургас.
Той възникнал на входа на заведение "Планета Пайнер", разположено в бившето кино "Септември", при който клиент в явно нетрезво състояние не е допуснат в заведението от охраната и това довело до агресивно поведение от негова страна.

Констатирано е, че пияният полицай и синът му, след употреба на алкохол в заведение "Малибу", се отправили към "Планета Пайнер" с намерението да продължат вечерта.

Охраната на нощния клуб, съобразявайки поведението си с новите изисквания, въведени в края на 2014 година за опазване спокойствието и здравето на клиентите в увеселителни и питейни заведения, работещи с удължено работно време, отказват да допуснат двамата бургазлии, които били във видимо нетрезво състояние.

41-годишния полицай се ядосал на отказа и влязъл в словесно пререкание с охраната, а и скъсал ръкава на униформата на единия от служителите.
Охраната на заведението е извикала полицейски патрул, който задържал двама клиенти и ги отвел в районното управление за изясняване на случая. Там агресията на 41 годишния мъж се пренесла върху неговите колеги, които били обиждани и заплашвани.

Бургазлията по време на инцидента не е бил на работа и не се легитимирал пред охраната на "Планета Пайнер".

В момента се провеждат процесуално-следствени действия - изземване на записи от видеокамери, разпити на свидетели - очевидци на инцидента и др.
По случая е образувано и дисциплинарно проверка срещу служителя, като за инцидента са уведомени представители на бургаските районна прокуратура и следствената служба.