Фактите сочат, че Делян Пеевски е изряден данъкоплатец. Той дори е сред най-големите данъкоплатци в страната. Това заяви Пламен Георгиев - председателят на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество в ефира на БНР.

Делян Пеевски е най-коментираният политик на първата официална пресконференция на Комисията. Два са сигналите срещу него в новообразуваната Комисия, изтъкна председателят й.

Срещу Пеевски сигнал е подаден за незаконно прекратяване на прокурорските проверки срещу него и за внесените от него промени в Закона за задължително депозиране на печатни издания. Антикорупционната комисия е прекратила проверките.

"Като дръпнем чертата се оказва, че или господин Делян Славчев Пеевски е един от най-проверяваните, или един от най-чистите хора в тази държава, но има много добри адвокати и много добри счетоводители, но фактът е факт - документи и доказателства никакви. Ние се запознахме с оглед на нашето качество с данъчно-ревизионните актове, това лице е плащало огромни данъци. Този човек сигурно е един от най големите данъкоплатци в тази държава. Факт", заяви Пламен Георгиев.

От началото на 2018 г. Антикорупционният орган е бил сезиран 213 пъти, а 68 от сигналите са "отработени".