Видеооператорът Светломир Генев от информационна агенция БГНЕС, който бе ранен в катастрофата край Ловеч, почина в сряда вечерта в ловешката болница, съобщиха от агенцията.

Катастрофата стана вчера рано сутринта на пътен възел Абланица. Състоянието на 42-годишния Светломир Генев беше критично още при приемането му в здравното заведение. Той имаше многобройни счупвания и съмнение за мозъчно-черепна травма.

По-рано през деня за нужда от кръв за ранените в катастрофата край Ловеч оператор и шофьор на агенция БГНЕС алармира пред БНТ директорът на местната болница. Екип от Военномедицинска академия е прегледал пострадалите, които все още не могат да бъдат транспортирани в София.

"Още има нужда от кръв, защото им предстоят нови операции", обяви шефът на болницата в Ловеч Донка Минкова. Тя поясни, че още има нужда от кръв от група А1 с положителен резус фактор. Кръводаряването трябва да се направи или в Ловеч, или в Плевен.

Както е известно, операторът и шофьорът на агенция БГНЕС - Светломир Генев и Любомир Янев, вчера пострадаха тежко при катастрофата край пътен възел Абланица. При инцидента загина фотографът Петко Налбантов, а по-късно и Светломир Генев.

Съобщението за необходимост от кръводарители бе публикувано и в социалните мрежи:

"СПЕШНО ЗА КОЛЕГИТЕ ОТ СОФИЯ!!!

ДНЕС ОТ 13 ДО 16 ЧАСА И УТРЕ ОТ 08 ДО 12 И ОТ 13 ДО 16.00 ЧАСА ВСИЧКИ МОГАТ ДА ДАДАТ КРЪВ ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ КОЛЕГИ ОТ БГНЕС В ЦЕНТЪРА ПО ТРАНСФУЗИОННА ХЕМАТОЛОГИЯ В СОФИЯ!!
!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО КАЖЕТЕ, ЧЕ КРЪВТА Е ЗА КОЛЕГИТЕ ОТ БГНЕС!!!

КРЪВТА ЩЕ БЪДЕ ПРЕВОЗЕНА СЪС СПЕЦИАЛИЗИРАН ТРАНСПОРТ ДО ЛОВЕЧ ИЛИ ПЛЕВЕН, ОСИГУРЕН ОТ МЗ!!

МОЛЯ, СПОДЕЛЯЙТЕ!!", гласи съобщение във Фейсбук.