Солидарен съм с исканията на служителите на МВР. Подкрепям ги. Това обяви пред журналисти главсекът на МВР Светлозар Лазаров, цитиран от БГНЕС, във връзка с очаквания протест на служителите в МВР и Министерство на отбраната.

Припомняме, служителите в сектор „Сигурност" излизат на протест утре. Той ще се състои от 14.00 часа в градинката пред софийската Централна баня. Те ще проведат и шествие до Министерство на труда и социалната политика (МТСП) и президентството. Служителите настояват за незабавно прекратяване на всякакви действия по промени в осигурителната система за заетите в сектора без участието на техните представители. Те искат социалният министър незабавно да подаде оставка.

Светлозар Лазаров снощи се е срещнал с част от синдикалните организации във вътрешното министерство. Главният секретар посочи още, че има становище на политическото и на професионалното ръководство против промени в социалната сфера по отношение на служителите на МВР.

В присъствието на главния секретар Светлозар Лазаров и главен комисар Николай Николов бяха връчени ключовете за нова оперативна техника за Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението". Българските огнеборци получиха верижна техника, високопроходими пожарни автомобили, хидромоторни и возими помпи.