Състоянието на 6-годишната Елена, която пострада много тежко при катастрофата на "Цариградско шосе", леко се е стабилизирало. Това съобщиха за Нова телевизия от болницата.

Лекарите обаче отказват да правят прогнози, защото детето все още е в критично състояние.

От сутринта до момента имаме трайно подобрение, което означава, че сме преодолели критичните моменти. Продължаваме борбата с тежката черепно-мозъчна травма", коментира д-р Димитър Димитров, директор на МБАЛ „Света Анна".

Припомняме, при инцидента пострадаха 12 души, пометени от шофьора, докато чакат на автобусната спирка пред мола.
В следствие на нараняванията почина млада жена, а 6-годишно дете е в тежко състояние.

Страшно много съжалявам и още съм в шок от случилото се.
С тези думи таксиджията Михаил Куртев, причинил тежката катастрофа, се обърна към съда.

Състав на СГС се събра в съботния ден, за да определи мярка за неотклонение на Куртев. Съдия Мими Петрова постанови най-тежката мярка - задържане под стража, като съдът прецени, че няма опасност той да се укрие, но има основания да се смята, че може да извърши друго престъпление.

Куртев не отговори на съдията Петрова защо е карал пил, като само призна, че е пил мeнта с приятели два часа преди инцидента. След катастрофата, припомняме, проверката с дрегер е установила 1,89 промила алкохол. Техническата експертиза, която прокуратурата използва като доказателство, сочи, че когато таксиметровият автомобил се е отбил от лявата лента, се е движил със скорост 98,4 км./час. Специалистите са изчислили, че когато колата се е врязала в спирката, скоростта е надвишавала 100 километра в час.

Според магистратите това се корени в отношението на обвиняемия към професията му. Съдията Мими Петрова посочи, че очевидно до момента той не е осъзнал последиците от действията си и самочувствието му на водач явно с нищо не е пострадало.