Ще бъде увеличен броят на служителите на МВР, които ще работят изцяло по проблема с джебчийството във Варненско, както и ще бъде създадена нова организация на контрол на работата на охранителните фирми по уязвими точки.

Това са част от обсъдените мерки, приети в плана за действие срещу престъпността в морската столица.
След вчерашната мащабна операция на МВР в град Игнатиево министър Румяна Бъчварова се срещна с ръководството на ОДМВР Даниел Пашов и Николай Спасов, както и с началника на отдел „Охранителна полиция" Никола Панчев. На срещата присъства и главният секретар на МВР Георги Костов.

Освен нова организация за контрол на работата на охранителните фирми, се въвеждат и нови формати на взаимодействие с полицията. Това ще подобри цялостната система за контрол по охраната и безопасността на търговските обекти и уязвимите места с установени зачестили кражби.

Министър Румяна Бъчварова изтъкна, че от месец ОДМВР Варна е с нов ръководител именно защото "знаем за съществуващи проблеми и очакваме резултати в най-скоро време".
Припомняме, комисар Даниел Пашов оглави варненската полиция в средата на април месец.

По заповед на министъра на вътрешните работи е разпоредена и проверка по определени линии на дейността на ОДМВР - Варна.