Мобилна лаборатория за производство на метамфетамин разкриха криминалисти на ОДМВР-Бургас, съобщи МВР. Задържани са двама криминално проявени. Акцията е реализирана под прякото ръководство на Районната прокуратура в Несебър.

Операцията е на полицаи от Бургас и на колегите им от Несебър. Тя е проведена на 22 юли под прякото наблюдение на прокуратурата. При предприета проверка на адрес в несебърския комплекс «Черно море-2» те задържали Я.Т. /33 г./ от Бургас и Н.Д /43г./ от Несебър в момент на производство на синтетичната дрога.

Последвало претърсване в жилището, собственост на Н.Д., при което са иззети вещи, необходими за оборудването на една мобилна нарколаборатория и побиращи се в куфар - колба, термометър, газов котлон, фунии, електронна везна и др.

Иззети са прекурсори, служещи за производството на метамфетамин, както и около 40 гр жълтеникаво кристалообразно вещество, реагирало при извършения полеви наркотест на метамфетамин.

Претърсен е и ползвания от Н.Д. л.а. «Мерцедес», където е открито пликче, съдържащо същата дрога.

Я.Т. и Н.Д. са задържани в полицейския арест, разпитани са свидетели по образуваното под прякото ръководство на Несебърска районна прокуратура досъдебно производство.