Полиция е завардила входа на редакцията на "Труд", възможно е вестникът утре да не излезе, съобщиха от медията.

"Издевателствата и терорът над единствената свободна печатна медия са в апогея си. Днес копоите на Радев отново ще се опитат да изхвърлят вестник "Труд" от редакцията му. Абсолютно незаконно, разбира се. Без да се съобразяват с делото, насрочено за след месец. При 100% платени наеми. С всички фактури и документи. Това представлява "промяната", приятели, написаха от редакцията.

Районните инспектори оказват съдействие на областната управа, поясниха от МВР за news.bg. Категорично не става въпрос за нахълтване.

За акцията на полицията съобщи и председателят на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова в коментара си в откритата за медиите част от консултациите при държавния глава. Тя приобщи тази акция към чегъртането на ГЕРБ, на което са били подложени в продължение на месеци и на действията на МВР и вътрешния министър Бойко Рашков като "репресивната сила на държавата", която обаче в случая е насочена срещу свободата на словото и демокрацията. Според Атанасова причината за нахлуването на полицията в офисите на "Труд" е това, че медията е била критична към новите управляващи.

Президентът Румен Радев отговори на Атанасова, че не се бърка в работата на изпълнителната власт, а доколкото знае не става въпрос за свобода на словото, а за неплащане на данъци. "В случая мисля, че вие още тогава, вместо да ме призовавахте да решавам случая, можехте да помогнете финансово на тази медия и мисля, че имате достатъчно ресурси, заяви Радев.

Редакцията "Труд" и Министерството на културата обаче вече от няколко месеца са в конфликт. Ведомството на Велислав Минеков иска медията да освободи заеманите помещения, които са на Министерство на културата с аргумент, че наемът не е заплащан. От "Труд" контрират, че всичко е платено и се води дело.

МК дава време на редакцията на "Труд" да си намери офис, но си иска помещенията

МК дава време на редакцията на "Труд" да си намери офис, но си иска помещенията

Фирма“ Южен кръст 2001“ЕООД дължи на МК общо 149 450,59 лв