наркотици

Организирана група, разпространявала наркотици, е задържана от криминалисти на СДВР, съобщи пресслужбата на МВР.

При полицейската проверка, извършена след сигнал на граждани, в кафене в ж.к. “Дружба” е задържан водачът на групата Благой Н. /24 г./, регистриран за наркотърговия.

Малко по-късно на ул. “Тодорини кукли” е засечено “Рено 19”, в което пътували уличните дилъри Петър К. /28 г./, също регистриран, и Симеон И. /24 г./.

При последвалото претърсване у Симеон полицаите откриват 30 хартиени пакетчета с амфетамин и 10 найлонови пликчета с марихуана. В жилището му са намерени около 1 килограм и 600 грама марихуана, 100 дози хероин, хапчета и плик с амфетамин

Тримата са задържани за 24 часа в полицейския арест, след което са предадени на следствието като обвиняеми по образувано срещу тях следствено дело.

При друга спецоперация на територията на кв. “Факултета” служители на Трето РПУ изземат 65 дози хероин от дома на криминално проявения Марин Х. /31 г./ на бул. “Възкресение”.

И той е задържан за 72 часа.

Друг уличен дилър попада в ръцете на служителите на реда в кв. “Бъкстон”, след като полицаите открили тайник в района на едноименния булевард. Там бил скрит самозалепващ се найлонов плик с 12 топчета амфетамин. Оказало се, че тайника ползвал старият познайник на органите на реда Емил Д. /24 г./, осъждан.

След 24-часово задържане той е предаден на следствието, заедно с материалите по случая.