Съдът наложи мярка за неотклонение "Задържане под стража" на Венцислав А., обвиняем за убийството на своя приятел Явор. Постоянният арест беше наложен по искане на Окръжната прокуратура във Варна.

Съдебното заседание по делото срещу 36-годишният Венцислав А. е било разгледано в неделя в късния следобед при закрити врати заради бруталния характер на убийството.

36-годишният обвинен за умишленото убийство на 34-годишния Явор, негов приятел от детството. Първоначалното обвинение, в което Венцислав беше привлечен като обвиняем, бе преквалифицирано от прокуратурата в умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за убития начин след излизане на резултатите от съдебномедицинската експертиза.

Разкриха 36-годишен варненец, убил приятел от детството си

Разкриха 36-годишен варненец, убил приятел от детството си

Двамата деляли жилище от 2 месеца

Припомняме, на 14 февруари гражданин е подал сигнал в ОД на МВР за човек в безпомощно състояние пред блок в кв. "Владиславово" във Варна. На мястото е открит и транспортиран в болницата 34-годишния Явор, регистриран в същия жилищен блок. Малко по-късно пострадалият починал в линейката на път за болницата. Причина за смъртта му са множество травматични увреждания.

Установено, че Явор е живеел в дома на Венцислав от два месеца. Преди това той водел скитнически начин на живот. Вечерта на 13 срещу 14 февруари между двамата възникнал конфликт и домакинът пребил Явор.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна. Ако то бъде обжалвано, съдебното заседание във въззвивната инстанция ще бъде на 27 февруари 2018 г.