Повдигнаха две обвинения на задържания Н.Х. за тройното убийство в пловдивското село Рогош, съобщиха от Окръжна прокуратура Пловдив.

Едното обвинение е за квалифицирано убийство на повече от един човек със средства и по начин, опасни за живота на мнозина.

Убийството е станало след като тримата мъже, нахлули в дома на обвиняемия с колове и метални пръти. Те са имали стар имотен спор.

Второто обвинение е за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Предвидените от закона наказания за тези престъпления са от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна за убийството и за лишаване от право на свобода от 2 до 8 г. за притежание на огнестрелно оръжие.

По време на разследването са направени огледи на мястото, както и претърсване и изземване на оръжие и боеприпаси за него", добавиха от Окръжна прокуратура - Пловдив.

39-годишният мъж е задържан за 72 часа. Предисторията на случая е имотен спор между близки роднини. Главният секретар на МВР Петър Тодоров обясни, че заподозреният е задържан от специални полицейски сили. Той се укривал в дома на майка си, където е отвел и семейството си.

Служебният вътрешен министър похвали служителите на МВР за действията им по време на залавяне на заподозрения.