Разпространяват се фалшиви имейли от името на НАП, съобщи БНТ, позовавайки се на приходната агенцията.

Те представляват съобщение за предстояща ревизия, като дори се споменава име на "служител" в данъчната администрация. Писмата приканват получателите им да се явят на адрес, на който се твърди, че има офис на НАП и да носят документ за самоличност, както и да последват линк за повече информация. Съдържанието е идентично с това на фалшиви имейли, изпращани от името на НАП през октомври м.г.

От НАП предупреждават, че това представлява класическа форма на "фишинг" атака, чрез която се цели опит за кражба на лична информация в интернет - потребителски имена за достъп, пароли, банкови сметки и т. н.

В приходната агенция не работел служител с име, имейл и телефон, посочени във фалшивите електронни писма.

Публикуваме текстът на фалшиви мейли без редакция:

Здравейте!

Уведомявам Ви, че следва да се явите в 14-дневен срок от поставянето на настоящото съобщение в ТД Асеновград, Офис Пловдив, гр. Пловдив, ул. Васил Кънчев номер 86 ст.172, при Момчил Димитров Тодоров - Главен инспектор по приходите 9:00 до 17:30 за връчване на:

  1. Заповед за възлагане на ревизия -

Номер: P-0100319031065-20-031 / 16.07.2019 г.

В случай, че не се явите в посочения срок, на основание чл.32, ал.6 от ДОПК, съответния/те документ/и ще бъде/ат приложен/и към преписката и ще се счита/т за редовно връчен/и.

Задължително е да носите документ за самоличност и следните документи, които може да изтеглите от ТУК.