Бай Добри След неколкократно отлагане Софийският районен съд спря наказателното производство от 2003 година срещу бившата барета Николай Добрев - Бай Добри по обвинение за незаконно притежание на оръжие.
Заедно с него са обвинени Кирил Найденов, Любомир Баров, Димитър Димитров, Огнян Митков, Атанас Велков, Кирил Цинцов, Траян Траянов и Николинка Траянова.

Спирането се налага на основание тежко заболяване на Николай Добрев, съобщават от пресцентъра на съда.
Заключението на съдебно-медицинската експертиза за състоянието на Добрев, сочи че той не може да участва в процеса, тъй като лечението на левия му крак не е завършило окончателно.
Той се движи с патерици, като използва 50% от възможностите на болния си крак.
Не бива да прави дълги преходи и да стои изправен.

Пълното оздравяване на Добрев ще отнеме още година или година и половина. Предстои да му бъде извършена още една операция.

По преценка на съда след няколко месеца ще бъде назначена нова медицинска експертиза, за да се установи дали има промяна в състоянието на болния подсъдим.
Щом се докаже, че той е напълно здрав, разглеждането на делото ще бъде възобновено.

До момента по делото съдът е приел 36 балистични експертизи. Резултатите от тях доказват, че намерените в подсъдимите боеприпаси и оръжия са годни да произведат изстрели.
По делото обаче няма данни с тези оръжия да са извършвани престъпления на територията на България.
В продължение на година и 4 месеца, делото бе отлагано пет пъти, поради представени болнични листове.

По-късно стана известно, че Софийският апелативен съд е постановил Иван Тодоров – Доктора да бъде освободен от ареста и да му бъде наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 15 000 лева.