В 28 населени места в Ямбол вчера е проведена спецоперация за противодействие на битовата престъпност, под наблюдение на Прокуратурата, съобщиха от държавното обвинение.

При мащабната акция е разкрита кражба на златен медальон и на детски велосипед, които ще бъдат върнати на собствениците. Работата по документиране на престъпните деяния продължава.

Другото нарушение при проверката в 28 населени места е открита марихуана в 19- годишен младеж. Полицаите са иззели и общо 4020 къса безакцизни цигари, като по случаите е взето отношение по административен ред.

Проверени са 575 души и 461 коли. "Взето е отношение по 106 констатирани административни нарушения", пишат от прокуратурата. Издирени са двама, обявени за общодържавно издирване. Задържани са шестима, съпричастни към различни престъпления.

При мащабната полицейска акция са проверени 23 обекта - заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, сечища, магазини и частни имоти. Полицаите са установили 2 обекта за изкупуване на черни и цветни метали, както и на отпадъци от пластмаса, работещи без необходимата регистрация за осъществяваната дейност по Закона за управление на отпадъци. Образувани са две преписки за предварителна проверка.

При съвместни проверки на полицаи и лесничеи е установено, че на сечище на територията на община Болярово се извършва сеч на дървета, без поставена маркировка, както и дейности в нарушение на технологичния план на обекта, за което е съставен констативен протокол.